Termometer za merjenje temperature v krušni peči

106,00146,00

Termometer TP3 je namenjen merjenju temperature v krušni peči in drugje, kjer je potrebno meriti višje temperature.

Za najbolj optimalno merjenje temperature kurišča priporočamo izvrino pod kuriščem, kamor vstavimo sondo in tako zagotovimo merjenje realne temperature.

Na prikazovalnik lahko priključimo dve različni izvedbi temperaturnih tipal:

Verzija 1: temperaturno tipalo je sestavljeno iz merilnega elementa z zaščito iz keramičnih vlaken in priključnega kabla dolžine 2m.

Verzija 2: temperaturno tipalo je sestavljeno iz merilnega elementa v cevki iz nerjavečega jekla fi 6mm in priključnega kabla dolžine 2m.

Dodatna možnost – vbodni senzor za merjenje temperature mesa med peko: temperaturno tipalo v cevki iz nerjavečega jekla in z ročajem iz nerjavečega jekla. Prključni kabel dolžine 2m. Tmax= 200°C.

Vgrajen merilni element: termopar tip K.

Merilno območje termometra: od -50 do 800°C.

Napajanje termometra: 230V

NAVODILA ZA UPORABO:

Tipalo vgradimo na sredino v dno kurišča. V kolikor to ni mogoče, lahko tipalo tudi prosto premikamo po kurišču. Pri tem načinu uporabe je potrebno paziti, da tipalo ni v direktnem stiku s plamenom, saj se v tem primeru življenjska doba tipala skrajša.

Pri vstavljaju tipala direktno v peč pazite, da bo silikoski priključni kabel zunaj peči, saj izolacija kabla prenese temperature do 200°C.

Kot dodatno možnost nudimo vbodno tipalo za merjenje temperature mesa med peko. Tipalo preprosto zapičite v kos mesa, ki ga pečete in izmerite temperaturo njegove notranjosti. Temperatura vam bo povedala, kako pečeno je meso. Vbodno tipalo pred uporabo preprosto priključite na prikazovalnik namesto tipala, ki meri temperaturo v krušni peči. Pri uporabi tipala je potrebno paziti, da ga ne pustimo v krušni peči, saj je njegova temperatura delovanja omejena z izolacijo priključnega kabla in ne sme preseči 200°C.

 

 

Opis

PROIZVAJALEC:

elektronika-pahor-temperaturna-tipala-temperaturni-pretvorniki1

Dodatne informacije

Teža 3 g
Dimenzije 100 × 65 × 35 mm
Verzija in dolžina senzorja:

Verzija 1: keramična vlakna, dolžina: 0,5m, Verzija 1: keramična vlakna, dolžina: 1m, Verzija 2: inox cev, fi 6mm, dolžina: 0,5m, Verzija 2: inox cev, fi 6mm, dolžina: 1m

Dodatni senzor za merjenje temperature mesa med peko

Brez senzorja, Vbodni senzor za meso z inox ročajem, T max= 200°C